Založ si blog

Najdrahšia anketa v dejinách Slovenska

 

6 miliónov €. Priznám sa, že v matematike som nikdy veľmi nevynikal, ale ak sa nemýlim, je to cca 180 miliónov bývalých SK. To sú už slušné peniaze, s ktorými by sa dalo na Slovensku hádam aj niečo zmeniť k lepšiemu. Toľko bude stáť nadchádzajúce referendum, respektíve skôr celoslovenská anketa.

Zaujímavé, že nikto z oduševnených iniciátorov referenda už nerieši napr. to, že na Slovensku existujú hádam desaťtisíce rodín, v ktorých plat bežného rodiča neprekračuje ani hranicu 500€. Osobne z takejto rodiny pochádzam. Málokto na Slovensku reálne zarába ten astrálny priemerný plat, ktorý sa v súčasnosti pohybuje už na hranici 1000 €.

Zakaždým, keď sa prejdem po centre svojho rodného mesta,  stretnem v uliciach najmenej 2-3 ľudí, ktorých ich finančná situácia prinútila privyrábať si predajom notoricky známeho „pouličného“ časopisu. Dokonca aj teraz, v mrazivom januári. Ani tým sa referendoví aktivisti v duchu lásky k blížnemu svojmu, nezaoberajú.

Na Slovensku máme „armádu“ nezamestnaných, medzi nimi aj desaťtisíce absolventov. Každoročne odchádzajú mnohí z nich do zahraničia a ani zďaleka sa všetci z nich po čase nevracajú. Poznám viacerých, ktorí sa už nevrátili a ani to neplánujú. Akokoľvek teatrálne a poeticky to znie, mladí ľudia sú budúcnosťou tejto krajiny. Kto bude robiť na dôchodky ľudí, ktorí majú teraz 40-60 rokov, keď vysoké % mladých ľudí jednoducho z krajiny odíde?

ballot-32201_640

A keď už som pri dôchodkoch, nikto z priaznivcov referenda si neláme hlavu ani s tým, že ľudia, ktorí poctivo odpracovali 30, či dokonca 40 rokov, v súčasnosti živoria zo svojich dôchodkov, z ktorých horko-ťažko zaplatia svoj nájom, potraviny a lieky. Napriek tomu, že sú to ľudia, ktorí bez socialistického pátosu, doslova fyzicky vybudovali všetko, čo okolo seba na ulici vidíme, ba dokonca ešte aj tie ulice, po ktorých kráčame. Títo ľudia zasluhujúci si našu úctu, starostlivosť a rešpekt často sotva prežívajú. Ale to aktivistom za referendum, taktiež nevadí.

Aby toho náhodou nebolo málo, tak sa súčasná vláda navyše snaží znižovať nezamestnanosť „papierovým spôsobom“, a to tak, že človeka, ktorý je nezamestnaný a privyrába si brigádou, po prekročení určitého (brigádnického) príjmu, jednoducho vyradia z evidencie bez ohľadu na to, že daný príjem nasledujúci mesiac už možno vôbec mať nebude. To jednoducho nikoho nezaujíma. Vrátane aktivistov za referendum.

Namiesto toho, sú sústredený na iného „démona“. Na homosexuálov, transsexuálov, bisexuálov. To je skutočná „hrozba“ súčasnej spoločnosti. Blížiaca sa kataklizma v dimenziách tatárskeho vpádu z 13.storočia. Rozdiel je len v tom, že tento krát „invázia“ neprichádza z východu, ale zo západu. Pár tisíc ľudí, ktorí poctivo študujú, pracujú a platia dane tak ako zvyšok slovenskej populácie, pričom sa na konzervatívnom Slovensku boja aj nahlas priznať svoju „farbu“, aby tak nepritiahli nechcenú pozornosť susedov alebo aby sa vyhli diskriminácii pri prijímaní do zamestnania.

Osobne tiež patrím k heterosexuálnej väčšine, ale úprimne pochybujem, že ľudia, proti ktorým, je nadchádzajúce referendum nepriamo namierené, predstavujú pre Slovensko akúkoľvek hrozbu. Skutočná hrozba pre Slovensko je pokus o riešenie na Slovensku neexistujúcich problémov, zatiaľ čo tie reálne, bolestné a každodenné problémy, popísané vyššie, zostávajú takmer nepovšimnuté.

„Milovať budeš blížneho svojho ako seba samého.“

(Biblia, údajne Boh osobne;  po 1.krát ešte v Starom zákone, neskôr často parafrázované Kristom)

Divide et Impera

19.09.2012

Istý latinský princíp vraví „divide et impera“. To v preklade znamená „rozdeľuj a panuj“. Najčastejšie sa tento citát zvykne spájať s Niccolom Machiavellim. Reálne sa však jedná o formu politiky, ktorej korene by sa dali hľadať už snáď v staroveku, ak nie aj skôr. Princíp je pomerne jednoduchý a uvedené 2-slovné motto je jeho stručným zhrnutím. Ide o to, [...]

Slovenský requiem

13.08.2012

Dlho som premýšľal nad tým, čo presne napísať, a predovšetkým či to vôbec napísať. Časom sa však vo mne nahromadilo toľko žlče, že už nevládzem myšlienku za myšlienkou len dusiť a mlčať. Máme slobodu prejavu, vierovyznania, tlače aj zhromažďovania. Jednoducho povedané: žijeme v ére slobody. Teda, aspoň podľa papiera. Máme nezávislú vládu, krajinu, ktorá [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Marek Naničhodný

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 6984x
Priemerná čítanosť článkov: 2328x

Autor blogu

Kategórie